February 4, 2009

Dilema dan kebuntuan

aku dalam dilema..
summer class registration is just 6 days to go..
and yet aku rasa mcm nak balik je the whole summer..
but aku rasa mcm nak amik je 1st session class..
argh!!!!
should i just go home and enjoy my beautiful relaxing holiday for 3 full months?
or should i take some summer classes and go back home for just 6 weeks?

buntu!
any advice or suggestion?

u guys might say, "balik je la!! next year bukan nye ko boleh balik pun!!"

but my inner self says, "go take 1st session class, and then balik la..amik sikit je kelas, tapi ko keje banyak..35 hours a week maybe?? so, ur eurotrip dream akan tercapai."

when i think back, i'll say, "oh, bapak x best kalau balik sekejap..tak sampai 2 bulan pun..dah la one week burn camtuh je sebab OBS..nak pegi majlis kawin kengkawan lagi..xde masa nk spend ng family.."

dilema la macam nih!!!

7 comments:

farhah said...

haha...xpe pk puas2. summer class tuh register je nnti drop la klau x jd.

Amir Hazwan said...

betul tuh. pk puas2. haha

mykrusye said...

Balit jak Lem...there is no other place like home. Hehe... Apa pun, ko jak yg tauk apa yg terbaik utk dirik kawu.

Abdul Haleem Arbi said...

oh semakin buntu~

Amir Hazwan said...

ok I just changed my mind (masa balik dari Sainsburry tadi). I think you SHOULD go home and spend as much time as possible with your family.

Anonymous said...

aku nak tolong ko tp aku pon dalam the same dilemma as u r in rite now haha,,camne ek?? hmm,,tp ade org cakap kat aku "there's more to life than studying and working at redifer"..so i guess,,i'm going home and do some crazy stuffs before i turn 22,sangat tua da boley kawin dapat 3 anak,, but ape2 pon,,reg je dulu summer class..and,,boley tak aku nak bg comment utk entry ko 'pikirla' tu??malas la nak tinggalkan byk2 entry,,aku bukan suke sgt nak tulis2 comment ni haha,,anyway,,aku gelak gile ok bace ko nye entry pikirla tu,,klaka gile,,ak nak buat gak tp macam byk sgt,,k la,,c ya

mykrusye said...

Dolok ada sekali cuti semester aku sik balit. Masa ya bapak aku masih sakit. Tapi aku rasa aku perlu setel satu program ilmiah lok baok balit. Semniggu kat umah jadi la. Jumpa juak bapak ku. Tapi bila bapak aku dah ninggal, aku teringat2 gik waktu terluang yg aku ada tp sik penuhinya untuk jumpa org tua aku. Kak ya bok aku sedar kita sik tauk berapa exactly masa yg kita ada utk bersama org tersayang...dan akhirnya akan teringat2 sampei bila2. Aku sik maok ko jadi cm aku ;)