April 9, 2008

Bukan nak mengeluh, tapi..

Bukan nak mengeluh tapi ...
exam geoscience isnin ari tuh sesusah tidak ye..memang susah that i didnt expect it to be that hard..the previous two exams okayy la..achievable jugak..tp yg satu nih memang menghancurkan harapan untuk terus cemerlang..apatah lagi topik mendatang semakin susah..yela, bukan nak mengeluh..memang aku kurang study..asyik study last minute je, mane boleh kan..sometimes it works, but not everytime..
**salah diri sendiri**

Bukan nak mengeluh tapi...
buat kerja last minute memang memenatkan. Sah2 dari awal lagi dah d inform pasal gened econs tu..tapi yela, orang melayu..suka tangguh2kan keje..dulu kat kmb pun sama..nasib baik lepas..huhu..pressure buat keje last minute nih okay kalau ade satu keje je yg kene siapkan..kalau overlapping?? matilahh x tido sehari semalam..tambah lagi komitmen lain...aduh..memang parah..tolong hindari ye rakan-rakan..
**salah diri sendiri lagi***

Bukan nak mengeluh, tapi...
working on monday is just not my lucky day..selama aku keje ari isnin kt redifer tuh, 2 kali je aku kje kat tempat yg aku suke which is In The Pickle..yg lain?? HARAM!! yang teruk nye, do the tables..that would be the most horrible experience working at redifer ever! bayangkan sajorkk anda mengelap meja satu redifer itew selame 4 jam setengah!!! bayangkan!! aduh~~ seram kalau ingat balik..bukan tu saje, kebuhsanan dishroom, piatto sumenye membuatkan aku allergic keje ari isnin..orang dah kate awal2, kalau xnak keje kt tempat yg kte suke, bg taw supervisor ke, manager ke..ni tak, yg aku nih, mendiamkan diri..x bagitaw sesape!!! rasionalnya, beranikan diri untuk bersuara!!
**sekali lagi salah diri sendiri***

*sigh*
jadi, aku harap aku akan merombak gaya aku skg nih..this is not the right way to survive kt cni..

*pengajaran*
~jangan buat keje last minute..procrastinating kills!!!!!
~study smart..it is reflected in your exam scores!!
~bersuarala bila anda patut bersuara..org complaint belakang2 is a loser!!!!
~and most importantly..jangan mengeluh!! it is really tiring..dan Allah tidak suka akan hambaNya yang mengeluh~

sekian makaseh..nak study for esok nye sociology exam (last minute lagih..matila!!!)

4 comments:

mao said...

sabo lim! biasela tu. few more weeks je lg.bertahan! haha

abdul haleem arbi said...

makaseh makaseh~

Anonymous said...

Ni salah KAYLA~~~!!!!

mantap ah mao! supportive sial

hadzhamdan said...

huhuhu...betul2..
bukan nak mengeluh...tapi dah nak jadi kan..
so..kena ambil pengajaran..