April 11, 2008

nasib si rambut~~

kehadapan pembaca yg dimuliakan~~

kecelaruan melanda benakku ever since rambut aku panjang..ibu di rumah, katenye simpanla leklok rambut ittew, ibu ingin benar melihatnye..sahabat handai walau di mana jua berada, kate mereka, tolongla potong rambut ittew..u look better with short hair *wink*..kata hati...nak potong ke tak?? aku nak jugak rase rambut panjang..nak potong ke tak?? aku rindu pulak dgn rambut messy spiky aku yg kaedahnye gemilang suatu ketika dahulu..nak potong ke tak??

and there came malaysian night..how cud i perform on the stage with hair like this..dgn kembangnye yg x terkate n dengan lentik asli kat belakang tuh, self-esteem utk perform menjadi sgt low..solution: straighten kan!! so i borrowed hair iron from celest (wan's rummies)..okayy jugak rambut lurus..lantas idea agak munasabah menerjah ruang pikirku..baik aku simpan panjang sajorkk ini rambut..n p hong kong summer nnti..luruskan!! haha..but yet again~~ banyak suare2 yg kate x elok la kot aku ni p straighten rambut..aduh...bercelaru lagi otakku iniew..semi formal dah dekat..i have to look good..iron lagi?? nope..malu jek nak pinjam kt rummet wan tuh..

communication is always good to solve problem..maka ibu ku hubungi menyatakan hajat utk memotong rambut ini..tidak setuju katenye..nak tgk jugak..kemudian aku terangkan padanya bahawa cuaca kian panas n that i look really horrible *matila kutuk diri sendiri* with this long hair..fu**in thick n messy!! lantas beliau bersetuju..dan aku bulatkan tekad utk mengunjugi pusat memotong rambut pada hari keesokannye **hari ni la lampi!*

so, straight forward je la..balik dr appoinment nurse **still taking TB prescriptions**, aku pun menyusun langkah ke supercuts **kaedahnyew**..tunggu lam setengah jam juge sebelum d layan..then rambut ku melalui proses peomotongan yg drastik **mesti die sakit kan??** berlonggok longgok rambut aku kt paha..banyak nye rambut, hatiku berbisik..setelah selesai..satu perasaan menjelma dlm diriku..ttbe aku rase konfiden semacam kuar dari kedai ittew!! huhuhu..this is haleem that i miss~~ short spiky hair with edgy personality **ye ke??**